east-logo

Kopie van Zo voel ik de hele dag door wat bij mij past, op dat moment…

Written by  April 29, 2017

Mag ik stellen dat de mensheid in het westen in de ban is van ‘gezonde voeding’? Zou het kunnen dat al dat eten een andere uitwerking heeft bij ieder van ons? En hoe weet je dan dat een bepaald voedingsmiddel voor jou goed werkt?

Als ik eten koop, neem ik dat voedingsmiddel in m’n handen en houdt het voor mijn zonnevlecht, thv mijn maag. Ik lees ik de ingrediëntenlijst en met m’n dieper gewaarzijn stem ik me af op het product. Mijn intentie ligt erin om te achterhalen of het op dit moment goed is om hiermee mijn lichaam te voeden. Als ik honger heb, vraag ik op deze manier of ik een appel, groenten, een glas water, een ei, rijst, ... zal nemen. Als er zich iets ‘lekkers’ aanbiedt, verbind ik me met die lekkere hap en richt m’n intentie naar het al of niet gezonde resultaat voor mijn lichaam en geest.

De veranderingen die ik gewaarword in mijn lichaam, vertellen mij wat ik best wél of niet eet:

Ø  Een innerlijke neerwaartse beweging wat een ontspannend gevoel geeft en de druk verhoogt onder m’n voeten op de grond. Dit voelt als neutraal.

Ø  Een innerlijke neerwaartse stroming die even later mijn ganse lichaam naar achter doet bewegen. Dit verteld dat ik het best NIET opeet.

Ø  Een openend gevoel vanuit mijn buik naar mijn borstkas toe en evenwel een stevige verbinding met de grond onder m’n voeten, verteld dat ik hiervan ‘groei’ en  mijn honger met een gerust gemoed kan stillen. Dit is dus een gezond teken !

Zo ben ik stiekem &  heel regelmatig aan ’t afstemmen én mijn dieper gewaarzijn aan ‘t oefenen… Het geeft me alvast de mogelijkheid om te weten wat ik best wel of niet eet en hoe ik een ‘goed gevoel’ kan verkrijgen/ behouden, maar het oefenen leert me ook elke keer pnieuw verbinding maken met… dat wat m’n aandacht trekt. Een aangename bezigheid die ervoor zorgt dat ik telkens herinnerd wordt om de verbinding met mezelf te behouden. Vanuit mijn ervaring met de E.A.S.T. methode, weet ik dat mijn energieniveau opgeladen word vanaf het moment dat ik mijn lichaam gewaarword. Dit verklaart waarom ik me zo energiek voel !

Hilde

Read 393 times
Rate this item
(0 votes)
EAST team

posted by:

Our attitude determines our lives
                        Therefore, EAST is widely applicable

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline