east-logo

Kopie van Even lekker ontspannen

Written by  April 29, 2017
Beste lezer,
 
Ik had onlangs last van stekende pijn in m’n onderrug. Aanvankelijk was het beangstigend om zo plots geïmmobiliseerd te worden zonder te begrijpen waarom.  Door zeker tijdens die periode de eNRBi-principes te beoefenen had ik niet het gevoel machteloos te zijn voor deze pijn. Integendeel, het werd me duidelijk  hoe de pijn me uitnodigde anders te bewegen. 
 
Mijn lichaamsgewaarzijn verdiepte en de beweging verfijnde. Daardoor slaag ik er nu beter in om vermoeidheid en overbelasting te vermijden tijdens fysieke arbeid. Binnen eNRBi richten we er ons op ons gewaarzijn te verdiepen. Dat wil letterlijk zeggen dat we meer te weten komen over hoe het met ons lichaam gesteld is, zeker tijdens de oefening. Maar eveneens zullen we daar ook attenter voor zijn tijdens het dagelijks leven. Op die manier kunnen we in beweging, ontspanning en opladen van de spieren, bewerkstelligen. Enerzijds passen we accuraat de ontspanningstoestand van de spieren aan, anderzijds zoeken we naar een juiste positionering of stapeling van de gewrichten en beenderen. Zodoende vinden we dan weer een houding die minder spierspanning vereist om rechtop of oprecht te blijven :-).
 
Verbazend hoe beweging het leven doordringt. 
 
Groeten 
 
Ruben
Read 464 times
Rate this item
(0 votes)
EAST team

posted by:

Our attitude determines our lives
                        Therefore, EAST is widely applicable

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline