east-logo

Kopie van De E.A.S.T. methode en burn-out

Written by  April 29, 2017

Het belang van verbondenheid

Futloos, moe, geen inspiratie, stress, irritatie, spanningen met de mensen rondom je: het overkomt ons allemaal wel eens. Het omgekeerde kennen we allemaal ook wel: lekker in je vel, vol ideeën, fijne contacten met de mensen om je heen, werklust. Het zijn allemaal indicaties van ons energieniveau.

Voor elke levensfunctie is er een bepaalde hoeveelheid energie nodig. Die energie wordt omgezet in warmte en beweging. Zowel warmte als beweging zijn kenmerken van leven. Als we voldoende energie hebben voelen we ons prettig, we zijn dan vitaal, creatief en flexibel. Als we over langere periode een tekort hebben aan energie, zijn we op een gegeven moment opgebrand, we komen in een burn-out.

Voorafgaand aan een burn-out is er overduidelijk onvoldoende aanvoer van energie, of een te hoog energieverbruik, en vaak ook een combinatie van deze twee.
En laten we eerlijk zijn: niemand van ons heeft op de schoolbanken geleerd hoe we energie zouden moeten opnemen. De lesjes daarrond gaan vaak niet verder dan dat een goed ontbijt s’ochtends belangrijk is en dat er een evenwicht moet zijn in calorieopname en verbruik. Maar blijkbaar is dit niet het meest essentiële.

Bij E.A.S.T. stellen we zonder meer dat alle energie die we nodig hebben om te leven en bewegen, afkomstig is uit de omgeving. En dan bedoelen we heus wel meer dan enkel voedsel en adem.
Kwantumfysica leert ons dat onze omgeving bestaat uit verschillende krachtvelden, elk met een eigen werking.
De energie uit onze omgeving wordt door onze cellen opgenomen en het zijn ook onze cellen die de ruwere vormen omzetten naar bruikbare energie. Hiermee wordt direct duidelijk dat de toestand van onze cellen heel belangrijk is voor de mate waarin we energie opnemen of produceren. Als er een goede uitwisseling is tussen cellen onderling en tussen cellen en de omgeving is de energietoevoer hoog. Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens een gezonde, diepe slaap. Nadien zijn onze batterijen letterlijk opgeladen…

In E.A.S.T. leren we dat het vermogen van onze cellen om energie op te nemen direct gekoppeld is aan onze eigen attitude. Verliezen we onze ruimte, en komen we terecht in een toestand van afgescheidenheid, dan nemen onze cellen geen energie meer op. Het lichaam verkrampt en verstijft.
Als we goed in onze eigen ruimte verbonden zijn neemt de energie toe. Spieren ontspannen, de ademhaling wordt langzamer en dieper en onze organen en hersenen gaan beter functioneren.

Ons lichaam zelf geeft voortdurend aan in welke toestand we zijn. Het volstaat te leren herkennen welke signalen aantonen dat we in afscheiding dreigen terecht te komen, of diegenen die aantonen dat verbondenheid toeneemt. Het seminar Ruimte maken voor je zelf is alvast een hele goede introductie hiertoe.

In deze Nieuwsbrief willen we echter ook 5 vuistregels doorgeven die elke E.A.S.T. docent tijdens de opleiding als basisprincipes meekrijgt. Het volgen van deze principes helpt om een goed energieniveau te behouden en gezond oud te kunnen worden.

  1. Eet zoveel mogelijk gezonde voeding van natuurlijke teelt en beoefen matigheid
  2. Praktiseer dagelijks een oefening die het lichaam zacht en soepel houdt en de ademhaling trager en dieper maakt
  3. Voorzie in je levensonderhoud op ethische wijze die ook de planeet respecteert
  4. Beoefen het transformeren van emoties en richt je op helder denken
  5. Stem dagelijks meermaals af op de God van jouw Hart en jouw Begrip

De E.A.S.T. methode geeft dieper inzicht en betere beheersing over dit alles. We hopen dan ook je dit jaar op een of meerdere van onze cursussen te mogen verwelkomen.

Read 1095 times
Rate this item
(0 votes)
EAST team

posted by:

Our attitude determines our lives
                        Therefore, EAST is widely applicable

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline