east-logo

EAST team

EAST team
EAST team Written by April 29, 2017

De E.A.S.T. methode en onze menselijke ontwikkeling

Lange tijd is gedacht dat onze verre voorouders een stelletje wilden waren. Ze zouden zeer agressief  zijn en, te pas en te onpas, elkaar de schedel in slaan. Vrouwen zouden ze aan hun haren hebben meegesleurd om ze dan ergens te misbruiken. Recent onderzoek op verschillende gebieden ondersteunen deze gedachten echter niet.

EAST team Written by April 29, 2017

De E.A.S.T. methode en onze menselijke ontwikkeling 

Een paar weken geleden is onze dochter Sophia bevallen van een prachtige dochter, Isabelle. Als ouderlijk gezin hadden we het voorrecht de hele zwangerschap, de bevalling en de eerste weken van heel nabij mee te maken.  Hoewel ik zelf twee bevallingen achter de rug heb, was dit voor mij een totaal nieuwe ervaring.  Tijdens de bevalling elke minuut intens aanwezig zijn, geheel opgenomen in de beweging van het moment en spontaan doen wat nodig is om de veiligheid van moeder en kind te vrijwaren. Ook de dagen na de bevalling bleef dit voor ons allemaal zo.

EAST team Written by April 29, 2017

Het belang van verbondenheid

Futloos, moe, geen inspiratie, stress, irritatie, spanningen met de mensen rondom je: het overkomt ons allemaal wel eens. Het omgekeerde kennen we allemaal ook wel: lekker in je vel, vol ideeën, fijne contacten met de mensen om je heen, werklust. Het zijn allemaal indicaties van ons energieniveau.

Voor elke levensfunctie is er een bepaalde hoeveelheid energie nodig. Die energie wordt omgezet in warmte en beweging. Zowel warmte als beweging zijn kenmerken van leven. Als we voldoende energie hebben voelen we ons prettig, we zijn dan vitaal, creatief en flexibel. Als we over langere periode een tekort hebben aan energie, zijn we op een gegeven moment opgebrand, we komen in een burn-out.

EAST team Written by April 29, 2017

Laatst was ik getuige van een conflict tussen vrienden van ons. (De namen heb ik veranderd). Het begon zo. Lena mijn goede vriendin probeerde gelijktijdig met het voeren van een gesprek met mij over een vergadering die ze de volgende dag moest voorzitten, haar huis op orde te krijgen en haar uitbundige kinderen tot rust te dwingen. 

EAST team Written by April 29, 2017

Begin oktober nam ik deel aan een eNRBi vierdaagse. Niet voor het eerst, maar deze was wel heel speciaal. Behalve dat we weeral prachtig weer hadden en buiten konden oefenen, waren dit keer mijn ervaringen dieper en sterker. 

EAST team Written by April 29, 2017
Beste lezer,
 
Ik had onlangs last van stekende pijn in m’n onderrug. Aanvankelijk was het beangstigend om zo plots geïmmobiliseerd te worden zonder te begrijpen waarom.  Door zeker tijdens die periode de eNRBi-principes te beoefenen had ik niet het gevoel machteloos te zijn voor deze pijn. Integendeel, het werd me duidelijk  hoe de pijn me uitnodigde anders te bewegen. 
EAST team Written by April 29, 2017

Mag ik stellen dat de mensheid in het westen in de ban is van ‘gezonde voeding’? Zou het kunnen dat al dat eten een andere uitwerking heeft bij ieder van ons? En hoe weet je dan dat een bepaald voedingsmiddel voor jou goed werkt?

Als ik eten koop, neem ik dat voedingsmiddel in m’n handen en houdt het voor mijn zonnevlecht, thv mijn maag. Ik lees ik de ingrediëntenlijst en met m’n dieper gewaarzijn stem ik me af op het product. Mijn intentie ligt erin om te achterhalen of het op dit moment goed is om hiermee mijn lichaam te voeden. Als ik honger heb, vraag ik op deze manier of ik een appel, groenten, een glas water, een ei, rijst, ... zal nemen. Als er zich iets ‘lekkers’ aanbiedt, verbind ik me met die lekkere hap en richt m’n intentie naar het al of niet gezonde resultaat voor mijn lichaam en geest.

EAST team Written by April 29, 2017

In onze samenleving is het min of meer de norm dat kinderen op zekere leeftijd het huis uit gaan. Of ook dat mindervalide ouderen in een rusthuis ondergebracht worden, en ondanks alle goede zorgen daar wegkwijnen, afgesneden van hun dierbaren. Dat is nog niet zo lang zo, tot 70 tal jaar geleden was het hier gewoon dat drie of meer generaties onder één dak leefden. En langer geleden, in de evolutie van de mens hebben mensen steeds in familiale groepen samengeleefd en elkaar ondersteund.

De belangrijkste reden voor deze evolutie is dat de relatie met onze ouders in het slop zit. Een avondje komen eten kan nog, een familiefeest ook, maar samen één huis delen is voor de meeste jong- en oud- volwassenen en hun ouders niet evident. Laatst had ik een gesprek hierover met mijn schoonouders bij wie ik inwoon. Het heeft enorme voordelen om bij je (schoon-) ouders te wonen, eigenlijk kan ik geen nadelen bedenken die enigszins tegen de voordelen zouden kunnen opwegen (ga maar na).

EAST team Written by April 29, 2017
zonder ontspannende medicatie …
7 jaar geleden werd ik geopereerd aan mijn knie. De verpleegster kwam voor de ingreep met ontspannende medicatie die ik best zou nemen, zo vertelde ze. Ik zei dat dat niet nodig was, aangezien ik me prima ontspannen voelde. Ze drong niet aan, maar schudde meewarig haar hoofd.
EAST team Written by April 29, 2017

Laatst zaten we in de auto en luisterden naar de radio. Tussen twee liedjes door volgden, na elkaar, drie verschillende reclames / aankondigingen die allen met de dood te maken hadden. De eerste aankondiging ging over de noodzaak van het inenten van je baby, de tweede ging over verzekeringen en de derde was een campagne om meer te bewegen. In alle drie werd het publiek voorgehouden dat het volgen van de richtlijnen – in de genoemde gevallen: inenten, bewegen en het afsluiten van een verzekering – dood zou kunnen voorkomen.  

Our attitude determines our lives
                        Therefore, EAST is widely applicable

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline