east-logo

Our activities

eNRBi klein

eNRBi® staat voor Energie en Relaxatie door Beweging.

Kopie van Weinig energie ?

east Written by April 29, 2017

paddestoel bos

 

Waarschijnlijk ken je het wel, momenten waarop je energie laag is: je voelt je futloos, je hebt het gevoel niet vooruit te komen, het samenleven met je naasten gaat moeizaam en emotie en conflict nemen de bovenhand. Vaak ervaar je dan in verschillende facetten van je leven weerstand: gezondheid, gezin, familie, werk, ...

Ecologie is de wetenschap die levende systemen onderzoekt, deze levert een aantal bijzonder feiten over wetmatigheden op, bijvoorbeeld dat de natuur streeft naar open systemen: systemen waar energie en informatie vrij kunnen doorstromen. Gesloten of gedeeltelijk gesloten systemen zullen na verloop van tijd zichzelf vernietigen, of een reëel gevaar gaan betekenen voor het overkoepelende systeem.

Kopie van Waar de aandacht is

east Written by April 29, 2017

Waar de aandacht is, is de energie

Aanwezig zijn in het nu; je hoofd leegmaken; bewust aanwezig zijn; verhogen van gewaarzijn, allemaal termen die je tegenwoordig vaker hoort. De genoemde toestanden leiden naar meer ontspanning en meer energie, kortom een algemeen prettig gevoel. De vraag is evenwel : "Hoe doe je het en hoe weet je dat je in die toestand bent?"

Stabiliteit in een wereld op drift

Het zijn bijzondere tijden. De gevestigde waarden en instituten uit de samenleving die de vorige eeuw nog zo logisch en vanzelfsprekend leken zijn langzaam aan het afkalven: de politiek, de media, de industrie, maar ook ons onderwijssysteem, de medische zorgverlening, instituten voor wetenschappelijk onderzoek, enz. blijken hoe langer hoe minder aangepast om hun taak uit te voeren in de huidige wereld. Enorme ecologische en sociale uitdagingen staan voor ons.

Er is blijkbaar iets serieus mis. Soms lijkt het allemaal wat veel en voelen we ons als individu machteloos.

 

Ruimte, in de zin van je eigen ruimte of onze ruimte, lijkt iets heel abstract. Toch kunnen we in het dagelijkse leven tamelijk correct aanvoelen wanneer iemand onze ruimte niet respecteert of wanneer mensen verantwoordelijkheid hebben laten liggen. Meestal kenmerkt zich dat door irritatie of een gevoel van leeg lopen.

Wie vandaag gaat solliciteren of wil promoveren in zijn bedrijf, legt naast diploma's en bewijs van zijn beroepsvaardigheden best ook wat getuigenis neer over persoonlijke emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Meer en meer bedrijven eisen immers sociale en communicatieve vaardigheden van hun werknemers. Dat leer je echter niet op de schoolbanken. E.A.S.T. Institute biedt jou de kans dit certificaat te behalen. Want, net zoals je ooit je technische vaardigheden aanleerde, kan je softskills aanleren. Maar, laat je niet verleiden om dit in enkele uurtjes te gaan doen. Zeg zelf: er bestaan toch geen toverwoorden om je attitude te veranderen? Net zoals voor hard skills vergt het ontwikkelen van soft skills correcte informatie, oefengelegenheid en goede begeleiding. Dat vergt de nodige leertijd! 

E.A.S.T. staat voor Energetic Awareness, Sensitivity and Transformation.

De E.A.S.T. methode laat toe om zowel in ons zelf als met de omgeving de verbondenheid te herstellen of te versterken. Iedereen herkent het. Wanneer onze energie laag is, als we moe zijn en ons leeg en futloos voelen, is het moeilijk om prettig of adequaat te reageren op wat er uit de omgeving op ons afkomt. Ongemerkt zijn we in een toestand van energieverlies gekomen.

Vakantie! De tijd om er eindelijk tussenuit te gaan. Tijd om te ontspannen en de batterijen weer op te laden… Daar kijken we allen naar uit!

We weten allen dat energieopname nauw verbonden is met ontspanning.  Helaas is enkel van locatie veranderen, dus op vakantie gaan, niet altijd gelijk aan ontspanning.  Niet zelden kom je daarna nog vermoeider thuis.  Neen, ondertussen weten we wel dat we enkel opnieuw opladen als er aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Trouwens, niemand van ons neemt energie op. Dat doen je cellen… Cruciaal voor het opnemen van energie is de juiste beweging! Waarschijnlijk beweeg je wel wat meer, zeker gevarieerder, tijdens je vakantie, maar ook enkel bewegen is niet voldoende.

Het zal je al wel eens overkomen zijn. Je doet de vaat, of een andere bezigheid die niet meteen je volle aandacht opeist, en een stille stem ergens in je hoofd vraagt je: "Is dit nu alles wat je in je leven gaat doen?"

EEN UITSTEKENDE GELEGENHEID OM KENNIS TE MAKEN MET DE EAST-GEDACHTE!

Of je hebt misschien vragen over hoe het nu precies zit met kinderen hun vrijheid laten, of ze toch maar in “het systeem” laten meedraaien. Ja, hoe zit dat nu precies met opvoeding? Of sommigen vragen zich misschien af of er wel zoiets bestaat als een tweelingziel? En zo ja, hoe ontmoet je die? Of, is sterven echt het einde? Wat gebeurt dan precies? Tijdens deze avonden begeleiden E.A.S.T. docenten een dialoog rond deze en gelijkaardige vragen van de aanwezigen. Dit telkens vanuit hun persoonlijke levenservaring en met de E.A.S.T. methode als fundament.

 Jef Crab en Natascha Neus zullen uw persoonlijke vragen beantwoorden. 

Iedereen die geïnteresseerd is mag deelnemen (en dus ook zijn/haar persoonlijke vragen stellen).

https://www.east-institute.org/nl/agenda

Toegang: € 10,00 per persoon.

 

Our attitude determines our lives
                        Therefore, EAST is widely applicable

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline