east-logo

Persoonlijke Authenticiteit

HET CREËREN VAN EEN VEILIG EN STIMULEREND LEERKLIMAAT

Enkel vanuit innerlijk evenwicht kan de docent een veilig en kindvriendelijk leerklimaat creëren

Wie ben je? Hoe zeker ben je van jezelf? Weet je hoe te communiceren met een klas? Heb je de innerlijke rust en de energie om problemen van leerlingen goed op te vangen? Kun je ook onder moeilijke omstandigheden keuzebekwaam, besluitvaardig en ontspannen blijven? Kan je doceren vanuit diepe betrokkenheid?


een diepgaande aanvulling op het domein Persoonlijke en Algehele Vorming van de aankomende leerkracht
, maar eveneens uitzonderlijk geschikt als bijscholing. De module reikt een referentiekader, indicatoren en technieken die de (aankomende) docent in staat stellen op non-verbale wijze leerlingen te motiveren en een veilig leerklimaat te creëren. De meest vormende kracht in een klaslokaal is immers de leerkracht. Niet vanwege de kennisoverdracht, maar juist en louter vanwege aanwezigheid….In deze module  benaderen we lesgeven als een weg naar:

  • toenemende zelfstandigheid
  • oprechte en open communicatie
  • wederzijdse groei van leraar en lerenden
  • stressbestendigheid
  • aanwezigheid vanuit betrokkenheid.

een module die de aankomende docent technieken en methoden aanreikt om:

  • zichzelf en de persoonlijke innerlijke drijfveren te leren kennen,
  • onder wisselende omstandigheden goed bij zichzelf te blijven en gemotiveerd en betrokken aanwezig te blijven,
  • bij zichzelf en bij leerlingen, evenwichtige ontwikkeling van denken, voelen en willen te stimuleren,
  • in de communicatie met anderen, remmende invloeden te transformeren naar activerende factoren.

creëren van een veilig en stimulerend leerklimaat.

Dit kan je echter niet leren uit een handboek of door wat regels. Je moet het ervaren. De kennis, vaardigheden en technieken worden primair overgebracht door ervaringsgerichte methoden en tijdens praktijkmomenten. Hierdoor is de student zelf in staat de principes inzake communicatie te ontdekken. Daarnaast worden technieken klassikaal geoefend. De overdracht van de wetenschappelijke/theoretische achtergrond gebeurt vooral dialectisch, ondersteund door power point presentaties.

Tijdens de contactmomenten wordt ervaringsgericht ingegaan op de verschillende vermogens van de mens c.q. denken, voelen, willen, en de daaraan gekoppelde wijze van informatiewinning en relateren aan de omgeving. Technieken worden aangeleerd om de eigen energetische ruimte, de verbinding met de omgeving en de toestand van persoonlijke authenticiteit te ervaren en als attitude aan te nemen.

 

In het moderne onderwijs staat het kind centraal. Het belang van de E.A.S.T. methode, bijvoorbeeld Persoonlijke Authenticiteit, is dat de docent leert hoe met zichzelf om te gaan, want dat is de werkelijke sleutel tot kindvriendelijk onderwijs. De docent moet zichzelf leren kennen en in staat zijn bepaalde “negatieve” gesteldheden bij zichzelf te transformeren. Enkel vanuit innerlijk evenwicht kan de docent een veilig en kindvriendelijk leerklimaat creëren.Er  is dringende noodzaak dit te leren en E.A.S.T. Institute voorziet ten volle in deze behoefte. [Mr. Drs. Archibald Marshall Directeur Instituut voor de Opleiding van Leraren | 1997-2011] 


Persoonlijke Authenticiteit is minimaal een 1 jarige module.

De ervaring leert dat de meeste studenten (bijv. I.O.L. 95%) vragen naar een vervolg en langere blootstelling aan de methode. Bij voorkeur zal de module worden gespreid over drie opleidingsjaren.

Praktisch

Indien u interesse heeft voor deze of aangepaste modules dan kan u ons direct bereiken via Leen van Camp This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of +32 476 76 46 74 of +32 3 454 10 28. Graag bespreken wij dan verder met u hoe het traject er uitziet en wat de kosten kunnen zijn. Dit is afhankelijk van het aantal trainees en uw beschikbaar budget.

Geef ons gerust een seintje en graag stellen wij een pakket samen naar maat van uw organisatie en dat volledig tegemoet komt aan uw wensen. Een informatief gesprek is kosteloos en vrijblijvend!

Our attitude determines our lives
                        Therefore, EAST is widely applicable

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline