east-logo

voor de zorgverlener

zorgdreamstime s 36366768


zorgen voor jezelf om te 
kunnen zorgen voor een ander

Zorgverlener word je vanuit een roeping. Dat vraagt een stuk idealisme. Je wil graag mensen hun kansen op een goed leven vergroten en hen ondersteunen in hun moeilijke momenten. In realiteit gaat dit echter vaak ten koste van je eigen energie .

Als zorgverlener weet jij immers, als geen ander, dat je vaak "leeggezogen" wordt. Kan ook niet anders, want de hulpvrager heeft een stukje van jouw energie nodig. Maar teveel is teveel… Dan word je moe en ben je niet langer in staat correct voor een ander te zorgen. Deze situatie leidt naar stress, conflict, weinig arbeidsvreugde en onbevredigende (werk)relaties en resultaten. En vandaag niet zelden tot chronische vermoeidheid.


HOE KAN ZORGEN ZONDER LEEG TE LOPEN

Bij E.A.S.T. begrijpen we maar al te goed dat voor velen in de zorgsector één van de belangrijkste vragen luidt: "Hoe kan ik betrokken en ondersteunend aanwezig zijn en toch mijn energie op peil houden?" 
Precies daarom heeft E.A.S.T. Institute zich decennia lang verdiept in communicatie, meer specifiek in de non-verbale en non-motorische aspecten ervan, maw. in het energetische aspect van communiceren.

ZORGEN VOOR JE ZELF OM TE KUNNEN ZORGEN VOOR EEN ANDER
Met energie als vertrekpunt ontwikkelden wij een methode die jou toelaat betrokken aanwezig te zijn zonder leeg te lopen! Bedenk maar hoe het zou zijn als je op je werk en thuis gewoon over meer energie zou kunnen beschikken… Met de E.A.S.T.methode leer je eerst zorgen voor je zelf om dan te kunnen zorgen voor een ander. Want wat je niet hebt, kan je niet schenken...

SNEL EN EFFICIËNT OP STRESSSITUATIES REAGEREN
Cursisten leren daarvoor op praktische wijze hun lichaamsbewustzijn te verhogen en zelf hun vitale kracht te genereren. De methode berust verder op het adequaat omgaan met informatie verkregen uit impulsen vanuit het motorisch en sensorisch zenuwstelsel. Daardoor kan je snel en efficiënt op stresssituaties reageren en gelijktijdig je eigen energieniveau reguleren. Dat doe je gewoon tijdens het uitvoeren van je taken.

programma en inhoud

Omgaan met je energie leer je niet uit een boek, noch in 1 bijscholing van 4 uren of 1 dag. 
Het traject bestaat uit 50 uren met een looptijd van 6 maanden. Hierin zijn minimaal 1x 2 opeenvolgende dagen en 6 dagdelen (4 uur) opgenomen. Daarnaast zijn er een aantal (10) terugkommomenten van 1 uur. 
De bedoeling van de langere blootstelling is de trainee er toe te brengen dagelijks 15-20 minuten vrij te maken voor de eigen energiehuishouding. Dit vraagt voor sommigen een attitudeverandering.
We ondervonden dat dit voor de meesten lukt na 4-6 weken oefenen met de leerstof omdat dan de voordelen en het nut van de methode thuis en op de werkvloer ervaren werd.

IN DIT TRAJECT LEER JE :

  • jouw eigen vitale energie verhogen
  • deze eigen energie tijdens communicatie en conflicten te beheren
  • het preventief herkennen van indicatoren voor spanning (dus voor een conflict)
  • activerende communicatie creëren
  • een algemeen referentiekader wat je toelaat ervaringen en conflicten te plaatsen

Je kan ook individueel bij E.A.S.T. Institute cursussen volgen met eenzelfde trajectinhoud. Begin hiervoor bij Persoonlijkle Vorming: De basis (link)

praktisch

INDIEN U INTERESSE HEEFT voor de training van personeel, dan kan u ons direct bereiken via  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch Annie Hermans op 011/ 80 35 75.

GRAAG BESPREKEN WIJ DAN VERDER MET U HOE HET TRAJECT ER UITZIET en wat de kosten kunnen zijn. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en uw beschikbaar budget.
Als richtprijs voor het traject mag u rekenen op € 1.875,- ex. btw per deelnemer accomodatie en consumptie niet inbegrepen

NOG NIET HELEMAAL TEVREDEN MET BOVENSTAANDE INFORMATIE? Geef ons gerust een seintje en graag stellen wij een pakket samen naar maat van uw organisatie en dat aan uw wensen volledig tegemoet komt. Een informatief gesprek is kosteloos en vrijblijvend!

Our attitude determines our lives
                        Therefore, EAST is widely applicable

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline