fbpx

sharda w

Sharda Ahmadali - Docent

groene lijn

drs. Farmacie en M.Ed. Integrative Learning

Al de eerste keer dat ik het EAST seminar volgde, voelde ik dat er vele puzzelstukjes op hun plaats vielen, alsof alles 'klikte'. Toen daarna ook de vraag gesteld werd of er mensen waren die geinteresseerd waren in een opleiding tot docent, zei ik gelijk ja en gaf mijn naam op, nog niet helemaal of misschien zelfs helemaal niet beseffende wat dit voor de verdere loop van mijn leven zou betekenen.

E.A.S.T. werd integraal in mijn leven en hielp mij in de dagelijkse dingen, vooral in het omgaan met conflicten. Maar ook werd de richting waarin ik mij wilde bewegen steeds duidelijker. Leven en EAST gingen samen...

Toendertijd was ik werkzaam in de apotheek en merkte ik dat er veel mensen kwamen die er ongelukkig en leeg uitzagen. Ik had niet het gevoel dat een pilletje en zelfs met de bijbehorende voorlichting, daar een echte oplossing boden. Er moest iets veel diepers gebeuren. In dezelfde periode observeerde ik in huiselijke kringen het enthousiasme waarmee de kinderen in het leven aanwezig waren en hoeveel vertrouwen ze hadden in de ouderen om zich heen.

Hoe zouden we als ouderen dit zodanig kunnen begeleiden, dat ze deze levendigheid konden behouden ook in de latere periode van hun leven? Ik voelde dat ik graag hieraan mijn bijdrage wilde leveren. Gelukkige, gezonde mensen in de samenleving. Ik besloot mij hieraan te wijden en stopte met werken in de apotheek.

Gaandeweg en vanuit de opleiding tot E.A.S.T. docent leerde ik steeds meer over onderwijs dat kinderen stimuleert in de ontwikkeling van hun innerlijk potentieel in relatie tot hun omgeving.

Dit alles leidde in 2012 tot de oprichting van de ALIVE school, waarin wij

elke dag weer mogen beleven hoe kinderen gelukkig met elkaar kunnen opgroeien, als ze daartoe de ruimte krijgen en hoe dit leidt naar steeds meer zorgzaamheid, verantwoordelijkheid en samenwerking .....zowel bij de jongeren, de begeleiders en de ouders.

 

Search Offcanvas