fbpx

persoonlijk 4

Boost je energie en reken in 2 stappen af met drukte, stress en vermoeidheid!

groene lijn

Het beheren van eigen energie is net als veters strikken of fietsen: het is niet moeilijk, je moet alleen weten hoe het moet!

Je leven kan behoorlijk wat druk geven: werk, kinderen, rekeningen… Soms lijkt de situatie uitzichtloos. Je raakt gespannen, slaapt moeilijk en gedachten blijven in je hoofd hangen.

Je verkeert dan in een toestand van lage energie. Dat kan grote impact hebben op je dagelijks leven:

 • Persoonlijk: je voelt je niet prettig, je gezondheid gaat achteruit en het lukt je niet je dromen na te jagen.
 • Professioneel: je vindt je werk een sleur, presteert slechter en hebt dringend behoefte aan vakantie.
 • Je gezin: je geniet niet meer met je partner, vindt het lastig om voldoende tijd te besteden aan je kinderen, en ervaart een dip die zelfs kan leiden tot serieuze relatieproblemen.
 • Sociaal: je hebt geen zin in contact met vrienden, kijkt nauwelijks uit naar hobby’s en weet eigenlijk niet meer wat je wilt.

Dit alles leidt tot stress en uiteindelijk misschien zelfs een burn-out of depressie. Er is een oplossing: als je je energie aanpakt, dan pak je al deze zaken ook aan!

Wat niet werkt, is een lijstje maken van dingen die je leuk vindt, even gaan sporten, languit op de bank neerploffen en ‘de boel de boel laten’. En wat zeker ook niet helpt is uren praten over wat er aan de hand is of wat moeilijk gaat.

De E.A.S.T.-methode geeft je de ervaring, tools en het kader om zelf op ieder moment te bepalen hoe het met je energie gesteld en om direct bij te sturen, zodat je niet hoeft te wachten op het goede moment voor wat ademruimte.

Dat kan in twee eenvoudige stappen:

 1. je energie weer opladen op elk moment (want met een lege batterij kun je niets)
 2. je energie behouden tijdens de dag als je in contact bent met anderen (je kent je eigen grenzen)

Probeer de volgende vragen eens te beantwoorden:

 • Hoe weet je dat je energie toeneemt?
 • Hoe weet je wanneer je energie begint te zakken?
 • Hoe kun je deze toestand keren?

Dat heb je op school waarschijnlijk niet geleerd.

Jouw energie is bepalend voor ieder moment

Jouw energie kleurt alles wat je doet: als je weinig energie hebt, dan ben je gespannen en gaat alles moeizaam. Daarom is het belangrijk dat je op ieder moment kunt ingrijpen, het liefst voordat het te erg wordt. Je wacht immers ook niet met het blussen tot je hele huis in de brand staat, en je blijft ook niet rijden met een lekke band.

Met je energie werkt het net zo: je kunt er iets aan doen vanaf het moment dat je het merkt. En hoe eerder je ingrijpt, hoe minder opruim- en herstelwerk je achteraf hebt.

Met E.A.S.T. leer je subtiele veranderingen in je energieniveau te herkennen. Je leert ook hoe je meteen in kan grijpen, zodat boosheid verdriet of ergernis niet de overhand krijgen.

Verder leer je hoe je jouw energie op een hoger peil kunt houden. Je bent dan nog fit aan het eind van de week en kunt nog vol energie met je kinderen ravotten, afspreken met vrienden of eropuit trekken.

Bovendien verbetert je algehele toestand, waardoor je minder last hebt van stress en vermoeidheid en iedere dag aanvoelt als vakantie. Tot slot los je conflicten snel en efficiënt op, zodat je niet met irritatie of frustratie blijft zitten.

 

Wat maakt E.A.S.T.-methode uniek?

groene lijn

Bijna alle huidige methoden voor stressreductie en burn-out preventie staan los van het dagelijks leven. Je moet je van je bezigheden losmaken en je bezighouden met gymmen, yoga, tai chi, wandelen, op vakantie gaan of zelfs een therapeut bezoeken. Kortom, ‘even opladen’. Andere methoden richten zich op het cognitieve, zoals geweldloze communicatie of mindfulness, wat juist méér energie vraagt.

Hierin is de E.A.S.T.-Methode revolutionair: je beïnvloedt zonder omwegen de fysiologische processen die instaan voor energieopname, hierdoor kan op seconden tijd die opname fel verbeteren, ongeacht wat je voor de rest aan het doen bent, met een vrijwel onmiddellijk positieve invloed op je humeur, de mensen rondom je en je prestaties. Daardoor is E.A.S.T. stevig verankerd in het dagelijks leven. 

Het zijn de sensoren van je lichaam die aangeven dat je energie verliest, je oplaadt en ondersteunend bent voor je omgeving! Daar heb je geen therapeut of app voor nodig.

Met E.A.S.T. leer je te luisteren naar je lichaam. En je leert de indrukken te interpreteren en te koppelen aan een groeibevorderende actie.

 • Je vitale energie verhogen kan op elk moment. Je voelt aan dat je constant in een energieveld rondloopt. Je zwemt er letterlijk in. Als je rechtstreeks bij de bron kunt aankoppelen, kan je zelf je energie verhogen. Dat is verrassend makkelijk en snel te leren. Je lichaam beschikt namelijk over alle sensoren en geeft continu signalen. Je hoeft alleen je instrumentenpaneel in de gaten te houden, zodat je voortdurend kunt bijtanken.
 • Je kent vast een situatie waarin je ineens het goede gevoel verliest of gefrustreerd raakt door tegenwerking. Je hebt dan behoefte aan technieken die je communicatie weer in een goede flow brengen. Stel je voor hoe je non-verbaal, dus zonder praten, niet alleen jezelf maar ook je kinderen, je partner en je collega’s vitaal en creatief houdt

Als je een beeld hebt van jouw optimale toestand en de stappen kent om daar steeds naar terug te keren, dan kies je hier ook makkelijker voor. En zodra je die keuze een paar keer gemaakt hebt, dan is er geen weg meer terug...

 • Je leert de methode door directe ervaringen en ervaart de positieve werking ervan meteen zelf. Zo heb je gelijk ook een referentie om de methode toe te passen in je dagelijks leven.

 • E.A.S.T. is niet cognitief en vraagt dus geen extra energie om het aan te leren. Sterker nog, het aanleren geeft je een enorme boost… Vanaf het begin!

 • Omdat het toepassen van de methode zo eenvoudig is en goed voelt, wordt ze een tweede natuur, bijna als eten en slapen.

Elke verandering vraagt tijd, daarom voorzien we naast de live trainingen ook een opvolg-begeleiding om de methode blijvend te integreren.

Sommige E.A.S.T.-technieken bestaan al zeer lang en komen in verschillende culturen terug. Er is in die tijd steeds meer wetenschappelijke onderbouwing gekomen voor de principes waarop de methode is gebaseerd. Ondersteuning komt onder andere uit de neurowetenschappen, paleontologie, en psychologie..

 • E.A.S.T. wordt sinds 2000 uitvoerig getest over de hele wereld, met bijzonder positieve resultaten. Dit toont het universele karakter van de methode: als mens, levend op deze planeet, zijn er maar een beperkt aantal mogelijke menselijke ervaringen. Zaken als verliefdheid, dankbaarheid, of pijn en boosheid zijn voor alle mensen dezelfde. Dit komt doordat slechts een beperkt aantal verschillende lichamelijke sensoren deze indrukken registreren. 

 • We hebben alleen deze sensoren, jij ook. Het probleem van veel mensen is dat ze de signalen van de sensoren niet meer zien.  Discussies gaan over de inhoud van woorden of details van gebeurtenissen, en meestal niet over de concrete ervaring. Dit is ook het probleem bij westerse methoden als mindfulness of geweldloze communicatie. Uitdagingen die te maken hebben met persoonlijke energie worden dan analytisch benaderd.  En dat is precies het probleem, want dat levert je geen energie op, maar kost juist energie..

 • E.A.S.T. daarentegen geeft je handvatten om terug te keren naar de concrete ervaring hier en nu. Je krijgt een referentiekader waarbinnen al jouw ervaringen passen. Én je krijgt de tools om zelf in te grijpen in deze ervaring.

Referenties

groene lijn

“Wat ik bijzonder vond was de ervaringsgerichte aanpak. Ik kon de methode gelijk effectief inzetten.” - deelneemster

“Bij het oefenen en ervaren tijdens het seminar kreeg ik veel eenvoudige, herkenbare maar essentiële handvatten aangereikt. Een soort ontbrekende puzzelstukjes. Ik ben geraakt door de compactheid en de eenvoud van iets dat zo essentieel is maar veel te weinig benut wordt in het dagelijkse leven.” - deelneemster

Lees hier meer ervaringen van deelnemers.

 

Je energie beheren: niet voor iedereen weggelegd

groene lijn

Je energie beheren is iets dat je moet leren, net als fietsen en koken. Hoe eenvoudig de methode ook is, jíj zal het moeten leren. Niemand anders kan het voor jou doen. En net als een gebrek aan energie, heeft ook het opkrikken van je energie grote impact op je leven.

Maar als je ervan overtuigd bent dat bij jou alles op rolletjes loopt, en je houdt alles liever zoals het is, dan is deze methode misschien te krachtig voor jou. Wil je wél zaken aanpakken en knopen doorhakken? Dan kan E.A.S.T. een serieuze oplossing zijn! Zoals we al aangaven krijg je geen powerpoint of lijst met tips en regels. Je leert de methode met directe ervaring en zult dus meteen de positieve werking ervaren en een referentie krijgen om ze zelf verder toe te passen. Je hebt dan de keuze om op ieder moment van weerstand over te gaan naar activering en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw lichamelijke en geestelijke toestand. Dat is pas écht empowerment!

 

Wil je meer weten stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij sturen je een melding wanneer het volgende traject begint.

 

Kijk ook even naar de Agenda voor de komende activeiten.

 

 

Search Offcanvas