east-logo

E.A.S.T.

privacy policy

east Geplaatst door maart 04, 2018

Down to earth met E.A.S.T.

east Geplaatst door maart 06, 2017

indiaan

Interview
In januari 2017 zag ik bij RTL Late Night een interview met Rolf Winters en Renata Heinen over de documentaire die zij maakten. Ik werd getroffen door de manier waarop ze vertelden. Waarom ze een aantal jaar geleden gekozen hadden om hun gestructureerde leven in Amsterdam op te geven en met hun nog jonge kinderen weg te gaan. Woorden als: " Waar gaat het hier over?" " Het leven begint voorspelbaar te worden ", "Het is weinig open". En vooral: " We zijn eigenlijk helemaal niet zo goed bezig met elkaar, als je naar het grote plaatje kijkt".

 

De opleiding tot E.A.S.T. -docent ben ik begonnen, omdat ik na één keer 'Ruimte voor jezelf' te hebben gevolgd, nu alweer een paar jaar geleden, overtuigd was dat ik hier mee verder kon komen; als werknemer, als partner, als vader, als mens! En natuurlijk is het zoals het met alles is: oefening maakt de meester.

Ruimte maken voor jezelf

east Geplaatst door augustus 26, 2016

'Wie goed voor zichzelf zorgt, is een geschenk voor de ander',
is zo'n levenswijsheid die je op een tegeltje zou kunnen schrijven.
Als we ruimte maken voor onszelf openen we ons hart, kunnen we authentiek aanwezig zijn, laten we oordeel los en verdwijnt de behoefte om te controleren. Je komt thuis bij en in jezelf en je geeft jezelf toestemming om te vertrouwen...

Elke organisatie gebruikt immers dezelfde mooie woorden.Woorden zoals  verbondenheid, authenticiteit, energie, mindfull, aandacht,conflictoplossing,betere relaties, komen in heel wat aankondigingen voor persoonlijke ontwikkeling voor. Als zoeker naar een zinvoller, gelukkiger, leven met meer vrijheid en fijnere relaties is het soms moeilijk om te kiezen tussen al het aanbod.

Zo kan het ook...

EAST team Geplaatst door februari 22, 2016

Als jong meisje werd me al in de oren gefluisterd dat ik maar verpleegster moest worden. Het werd een relevante keuze en ik voel me nog steeds thuis in dit beroep. Het ten dienste staan is me op het lijf geschreven en is na 15 tot 20 werkjaren, dieper in m’n kleren gekropen als ik ooit had durven vermoeden. Ik voelde me totaal leeg-gegeven en was op zoek naar manieren om mezelf te boosten.

Familiefeesten

EAST team Geplaatst door februari 16, 2016

De voorbije weken zijn we er allemaal wel in meer of mindere mate aan blootgesteld: familiefeesten. 

Ik herinner me hoe ik ze ervoer enkele jaren geleden: Er waren een hoop ooms en tantes, neven en nichten die ik een of twee keer per jaar zag, en dan gingen we op 1 januari zes of zeven uur lang met elkaar in een kamer zitten. Toen we nog kinderen waren was er meestal een quiz, dat was leuk. Toen we wat ouder werden, tegen het einde van de middelbare school aan, werd het een dooie boel. Om te beginnen hadden alle adolescenten een serieuze kater, van de hele nacht te vieren en heel veel te hebben uitgelegd tegen wildvreemden. Op het familiefeest was ik uitgepraat nadat ik iedereen begroet had en dan zette ik me in de buurt van mijn broers of ouders tegen wie je toch niets moest zeggen. Dat deden de meesten van de neven en nichten ook. Het was een familiefeest waar men deed alsof er geen familie was. Behalve enkele ooms en de tantes die er lustig op los babbelden, met op het einde een occasioneel dispuut uit de oude tijd. Ik was blij als iedereen terug naar huis was. Dan was er tijd om onder ons nog wat af te geven over de andere familieleden: “Hoe die er wel niet bijzaten”. 

Een gelukkig nieuwjaar?

east Geplaatst door december 10, 2015

 

Aan het begin van het nieuwe jaar wensen we elkaar weer heel veel geluk, gezondheid, succes, vervulling en zoveel andere goede dingen toe. Voor onszelf nemen we heel wat dingen voor. Helaas blijft het vaak bij een voornemen. Hoe komt het dat we deze goede voornemens, want dat zijn ze, vaak niet in een handeling kunnen omzetten? Aan wat ontbreekt het ons?

eNRBI every day, keeps the doctor way

EAST team Geplaatst door november 26, 2015

 


IK ben niet speciaal sportief, eerder een recreatieve sporter  om samen met enkele vrienden een leuke tijd te beleven en dat we op dat moment fysiek tot het uiterste gaan en het met en tegen elkaar opmeten neem ik er dan graag bij. Het is leuk om je zo eens in te spannen, maar je geraakt snel uitgeput van en wordt er ook zo moe van. De energieboost is maar van korte duur.

Mijn lieftallig vrouwtje geeft les in het lager onderwijs aan een graadsklas. Na de ochtend komt er nog een extra klas bij zodat ze dan les geeft aan het 4de, 5de en het 6de leerjaar ( best wel een drukke bedoening ).   Gezien het stressgehalte besloot ze om een E.A.S.T. seminar te volgen. Nu, enige tijd later, zijn er mooie veranderingen te zien.Voor ze aan haar dagtaak begint doet ze eventjes enrbi of E.A.S.T. zodat haar flexibiliteit optimaal is.

Onze attitude bepaalt ons leven
                        Daarom is EAST breed toepasbaar

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren