BP-24-05-11 "Het Helende Hart van de Vrouwe" - Kortessem - Dagsessie

BP-24-05-11 "Het Helende Hart van de Vrouwe" - Kortessem - Dagsessie

Sjamanistische themadagen :

Het Helende Hart van de Vrouwe

In onze moderne tijd worden de hersenen gezien als het meest belangrijke orgaan in de mens. Ze worden geassocieerd met geheugen, ratio, kennis, begrip, kritiek, onderzoek, oordeel en gezag. Maar ook leven of dood worden aan dit orgaan afgemeten. Door de hersenen zo’n overheersende rol te geven, vergeten we andere, even of misschien meer belangrijke aspecten van onze menselijkheid.

De grote mystieke en spirituele tradities en oude kennissystemen benadrukken allemaal het belang van het ontwikkelen van het hart. Dit doen ze al duizenden jaren.
Voor het sjamanisme en natuurvolkeren is het hart de weg door het Midden. De Soefi traditie spreekt over het aansluiten bij de punt van het hart, waar de beweging begint. De Rozekruisers richten zich op het pericardium, het vlies dat het hart omhult. De Taoïsten en Boeddhisten besteden meer aandacht aan de hartruimte als geheel. In het evangelie lezen we: “Uit zijn binnenste zullen stromen levend water vloeien.” (Joh. 7,37-38).

Al deze tradities en technieken suggereren dat het hart meer is dan het fysieke orgaan dat we kennen. Deze themadag wil ons daarom in contact brengen met het energetische en spirituele aspect van het hart. Na een aantal oefeningen die ons helpen om diep gewaar te worden, volgen we de sjamanistische traditie van de 7 harten.

Het doel van deze dag is om de kracht van de Heilige Harten te voelen en te ervaren, zowel de mannelijke als de vrouwelijke aspecten.

Jef Crab begeleidt de themadag in de traditie van zijn leraar Jóska Soós de Sóvar.

Klankheling / sjamanistische beleving

Als je nog onbekend bent met de sjamanistische traditie of werkwijze, kan je ter kennismaking een klankheling rond eenzelfde thema bijwonen. Dit op weekavonden telkens van 19.30 tot 22.30. 

Praktische informatie

Voorkeur is om de sessies zittend te beleven. Wie dat verkiest mag ook op de vloer liggen. Dan wel zelf je ligmatje en dekentje meebrengen.

Water en thee wordt voorzien.

We voorzien wel een middagpauze.

Contact: +32 485 97 41 10 (Freddy Jans)

Deze themadag staat onder begeleiding van Jef Crab, oprichter van het E.A.S.T.-Instituut.

Jef Crab (Leuven, 1957) is een universalist/humanist met een diepgaande interesse voor culturen, tradities, dieptepsychologie en persoonlijkheidsvorming. Hij is ook Taiji leraar, auteur van De Witte Kraai, Bewegen naar het Licht en Eeuwige Lente, en kunstenaar. Hij heeft zijn kennis en inzichten verworven door zijn jarenlange studie van de westerse en oosterse mystiek en zijn ontmoetingen met Jóska Soós en Akira Tatsumura, de wereldberoemde meester in sumi-e en ikebana. Hij woont al meer dan 30 jaren aan de rand van het Amazonewoud in Suriname, waar hij samen met zijn vrouw het Vormingscentrum La Rencontre leidt, de bakermat van Aarde-Herstel-Programma’s en projecten met inheemse en tribale gemeenschappen. Dit gaf hem de kans om actief deel te nemen aan verschillende sjamanistische rituelen.

Je bent van harte welkom
We kijken er naar uit je daar te ontmoeten

 

Event Information

Event Date 2024-05-11 09:00
Event End Date 2024-05-11 18:00
Individual Price 90€
Location Gemeentebeemdweg 1, Kortessem

We are no longer accepting registration for this event